Brief uitstel handhaving wet DBA

Brief uitstel handhaving wet DBA

Algemeen
8 February 2017

Oud-VAR-houders krijgen brief van Belastingdienst over uitstel handhaving wet DBA

De handhaving van de wet DBA is uitgesteld tot in ieder geval 1 januari 2018. Huurt een opdrachtgever een zzp'er in en wordt er achteraf geconstateert dat er sprake is van loondienst? Dan zullen er over de periode tot in ieder geval 1 januari 2018 geen naheffingen, boetes en correctieverplichtingen opgelegd worden, behalve bij evidente kwaadwillenden. In dat opzicht kunnen opdrachtgevers dus met een gerust hart zakendoen met zzp'ers.

Onderzoek naar arbeidswetgeving

De komende tijd neemt het kabinet de arbeidswetgeving onder de loep: hoe kunnen onder andere de criteria 'gezagsverhouding' en 'verplichting tot persoonlijke arbeid' concreter of anders ingevuld worden? Deze criteria zijn belangrijk bij het bepalen of er sprake is van loondienst. Het kabinet maakt hier haast mee en hoopt voor een volgend regeerakkoord met resultaten te komen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de brief aan zzp'ers over het uitstel van de handhaving van de wet DBA. In die brief staan ook vragen en antwoorden.

 

Bron: Belastingdienst

 

Gerelateerd nieuws

Algemeen 5 Oct 2016

Opnieuw schrapt een grote Nederlandse bank duizenden banen. Ook ING beseft dat de rol van traditionele bankmedewerker in rap tempo verandert. Maar aan welke eisen moet hij of zij in de toekomst voldoen?

Algemeen 5 Apr 2016

De overgang van VAR naar ZZP-modelcontract mag 1 jaar duren.