Kontinex wint renteswapzaak van Rabobank

Kontinex wint renteswapzaak van Rabobank

Finance
15 February 2017

Grootbedrijf Kontinex wint renteswapzaak van Rabobank 

Staalbedrijf Kontinex heeft in hoger beroep een rechtszaak over renteswapdeals gewonnen van Rabobank. De rechtbank acht bewezen dat Rabobank tekort is geschoten in de advisering rondom de overeenkomst.

Dat blijkt dinsdag uit een verslag van het Gerechtshof in Den Haag. Met de uitspraak komen mogelijk meer grote bedrijven in aanmerking voor schadevergoeding rond renteswaps, schrijft het Financieele Dagblad (FD).

Rentederivaten zijn beleggingsproducten waarmee ondernemers zich konden indekken tegen een mogelijke stijging van de rente op hun kredieten. Bij de verstrekking bleef vaak onderbelicht dat ondernemers juist risico liepen als de rente daalde. Sommige bedrijven kwamen daardoor in financiële moeilijkheden.

 

Mkb

Voorheen werden vooral mkb-bedrijven in het gelijk gesteld. Het herstelkader, een landelijke coulanceregeling die vorig jaar werd ingevoerd, zorgde ervoor dat bij bedrijven tot een bepaalde grootte niet hoefde te worden vastgesteld of er sprake was van ontoereikende voorlichting door de bank.

Het plafond werd toen ingesteld omdat van grote bedrijven, die leningen en derivaten van meerdere miljoenen hebben, mag worden aangenomen dat zij zich adequaat hebben laten voorlichten.

Het volledige artikel is te lezen op www.nu.nl

BronL nu.nl

Gerelateerd nieuws

Finance 15 Feb 2017

Grootbedrijf Kontinex wint renteswapzaak van Rabobank 

Finance 9 Nov 2016

Kees van Dijkhuizen opvolger van Gerrit Zalm bij ABN Amro

Finance 30 Jun 2016

De rechtbank in Den Bosch heeft een massaclaim van ondernemers tegen Rabobank van tafel geveegd.